Het leven kent altijd zijn ups en downs. Dit heeft betrekking op je privéleven, op je carrière, op sporten, op je gemoedstoestand en op je relatie. Merk je op dat je relatie op dit moment in een dip zit? Dan zul

 je hier zo snel mogelijk iets aan moeten doen.

Hoe je iets aan je relatiedip kunt doen? Het is allereerst van belang om op zoek te gaan naar de oorzaak van de relatiedip. Staat jullie leven bijvoorbeeld volledig in het teken van jullie kinderen? Of hebben jullie over bepaalde onderwerpen onenigheid? In beide gevallen is het belangrijk om hierover te praten. Eerlijk zijn tegenover elkaar, je gedachten delen en zoeken naar oplossingen is altijd goed om te doen.

Er zijn nog meer manieren om een relatiedip te overwinnen. De drie beste tips die experts voor je hebben verzameld, vind je hieronder. Neem deze tips door en laat ze ook aan je partner zien. Zo werken jullie gericht naar een oplossing toe.

Tip 1: maak echt tijd voor elkaar vrij

Hoeveel per uur kijk jij naar een beeldscherm op een dag? Grote kans dat je ’s avonds naar je televisie, je smartphone of je tablet kijkt. Op zich logisch, aangezien dit fijne vormen van ontspanning zijn. Maar je zou ook eens na moeten gaan hoe vaak je je partner recht in de ogen aankijkt. 

Bij veel relaties maakt men te weinig tijd voor elkaar vrij. Leg daarom jullie smartphone eens weg of zet de televisie uit. De tijd die jullie hiermee weten te besparen, besteden jullie vervolgens aan elkaar. Daarmee beleven jullie qualitytime en werken jullie gericht aan de dip in jullie relatie.

Tip 2: doe leuke dingen met elkaar

Geen enkele relatie wordt beter van alsmaar hangen op de bank. Om jullie relatiedip te overwinnen, is het daarom aan te raden om leuke dingen met elkaar te doen. Ga samen uit eten, naar de bios of doe andere leuke dingen met elkaar.

Door leuke dingen te doen, wekken jullie bepaalde gevoelens op. Gevoelens van tevredenheid, liefde en gemeenschappelijk plezier.

Tip 3: probeer nieuwe dingen uit

Tot slot is het advies om vooral nieuwe dingen uit te proberen. Probeer bijvoorbeeld eens een penispomp of een heel ander standje uit. Door op seksueel gebied te experimenteren, werken jullie gericht aan jullie onderlinge band. En daarmee overwinnen jullie gemakkelijk de relatiedip.
Overigens is het ook aan te raden om op dit gebied je partner eens te verrassen. Geef als man je partner eens een heerlijke massage. En verras als vrouw je partner eens met erotische lingerie. Dit komt jullie relatie echt alleen maar ten goede.